Graafinen versio
På svenska  In EnglishTerveyspalvelut

Hätätapaukset

Hätätapaus on kiireellinen vaaratilanne, jolloin henki tai terveys on vaarassa. Hätätapauksessa voit lähteä päivystysvastaanotolle itse tai voit tilata ambulanssin hätänumerosta 112.

 

Terveyskeskus

Kun tarvitset ajan yleislääkärille tai hoitajalle ja asialla ei ole kiire, soita terveyskeskuksen ajanvaraustoimistoon ja varaa aika etukäteen.

Kunnan terveydenhuolto hoitaa myös mielenterveysongelmia ja antaa hammashoitoa.

Kysy, voitko päästä esimerkiksi englantia puhuvan yleislääkärin vastaanotolle. Jos tarvitset tulkkia lääkärin vastaanotolla, muista kysyä aina etukäteen, voidaanko sinulle tilata tulkki!

 

Lasten terveydenhuolto

Alle kouluikäisten terveysasiat hoitaa neuvola. Neuvolassa seurataan lapsen kasvua, annetaan tarpeelliset rokotukset ja tuetaan vanhempia lapsen eri ikävaiheissa.

Koululaisten terveydenhuollosta vastaa kouluterveydenhuolto. Kun lapsi sairastuu, ota yhteyttä terveyskeskukseen.

 

Erikoissairaanhoito

Erikoissairaanhoitoa antaa Hyvinkään sairaala. Erikoissairaanhoitoa varten tarvitset lähetteen terveyskeskuslääkäriltä tai yksityiseltä lääkäriltä.

 

Yksityiset terveyspalvelut

Terveyspalveluita tarjoavat myös yksityiset lääkäri- ja hammaslääkäriasemat. Hoitoon pääsee nopeammin, mutta hoito on kalliimpaa kuin terveyskeskuksessa. Kela maksaa takaisin osan yksityisten terveyspalvelujen maksuista.

 

Apteekit

Jos saat lääkäriltä lääkereseptin, voit ostaa lääkkeen apteekista. Ota apteekkiin mukaan resepti ja Kela-kortti. Kun näytät Kela-kortin, saat reseptilääkkeen halvemmalla.

 

 

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti