Graafinen versio
På svenska  In EnglishVendlaskolan

Vendlaskolan är en liten svensk skola i Klövskog, Nurmijärvi. Skolan grundades år 2004 med 19 elever i 3 olika årskurser i en sammansatt klass. Idag jobbar vi med runt 50 elever i tre sammansatta klasser. Personalen består av tre klasslärare, en timlärare samt en assistent.

Skolan har byggts ut till en fungerande helhet med nu 6 klassrum, aula samt mötesrum. I maj 2015 firade vi i samband med vårfesten även invigningsfest för den "nya" skolan. Idag skulle vi lätt rymma fler elever än vi nu har. Vi delar på utrymmen med Syrjälän koulu som ligger helt intill vår skola. Där äter vi, har träslöjd samt gymnastik. Syrjälä skolans lärare har nu i några år haft våra träslöjdtimmar och vi har gett deras elever svenskundervisning.

Nära skolan har vi Tornbacken, där eleverna springer, promenerar, orienterar, skidar osv. Vi har även hittat en massa växter där samt på vägen dit kunnat bekanta oss med t.ex. trafikmärken. Har vi sportdag på vintern har vi den ofta i Tornbacken med utförsåkning, skidning eller snowtubing.

Vår adress är:

Syrjäläntie 35
01840 Klaukkala

Välkommen!

 

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti