Graafinen versio
På svenska  In EnglishTärkeää tietoa koulukuljetuksista

31.7.2019 13.00

Uusi lukukausi alkaa kaikissa Nurmijärven kouluissa torstaina 8.8.2019 klo 9.00. Tässä viestissä on tärkeää tietoa koulukuljetusoppilaiden koteihin.

Kouluun.fi -käyttöliittymä

Nurmijärven kunnassa otetaan nyt käyttöön koulukuljetuksissa Kouluun.fi -käyttöliittymä, jolla huoltajat näkevät koulukuljetuksessa olevien lastensa kuljetukseen liittyviä tietoja.

Ensimmäistä kertaa Kouluun.fi -käyttöliittymään kirjauduttaessa käytetään Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumista esim. pankkitunnusten avulla.

Kuljetustiimi lähettää maanantaihin 5.8.2019 mennessä lapsikohtaisen käyttöoikeuskoodin tekstiviestillä koulukuljetusjärjestelmässä oleviin huoltajien puhelinnumeroihin. Lapsikohtaisen käyttöoikeuskoodin avulla huoltaja voi lisätä lapsensa Kouluun.fi -tunnuksiinsa. Tarkemmat ohjeet ovat linkissä Kouluun.fi käyttöohje.

Palvelu on tarkoitettu lähinnä erikseen tilattavilla kuljetuksilla kulkeville. Kouluun.fi -käyttöliittymän kautta huoltaja näkee lapsen noutoajan ja -paikan. Palvelun avulla huoltaja tekee myös koulukuljetusten peruutukset, jos lapsi on poissa erikseen tilattavasta koulukyydistä. Palvelua voivat hyödyntää myös joukkoliikennettä käyttävien kuljetusoppilaiden huoltajat, he näkevät palvelusta tiedot ehdotetusta vuoroautosta ja pysäkistä.

Koulun alkaessa lähetetään entiseen tapaan tekstiviesteinä noutoaikoja erikseen tilattavilla kuljetuksilla kulkeville Kouluun.fi- palvelun rinnalla, mutta tekstiviestilähetykset loppuvat elokuun jälkeen.

Joukkoliikenne koulukuljetuksissa

Suurin osa kuljetusoppilaista kulkee joukkoliikenteellä, joka tarkoittaa linja-autovuoroja ja Kivenkyytiä. Jos oppilas kulkee linja-autolla, lukee Kouluun.fi-palvelussa oppilaan matkan kohdalla Vuoroauto ja linjanumero, esimerkiksi Vuoroauto 51 sekä ehdotettu vuoroliikennepysäkki. Jos oppilas kulkee Kivenkyydillä, lukee palvelussa KI ja linjanumero, esimerkiksi KI3 sekä ehdotettu vuoroliikennepysäkki. Vuoroliikennepysäkit löytyvät Nurmijärven karttapalvelusta. Ohje karttapalvelun käyttöön https://bit.ly/2YxSBya.

Joukkoliikennettä varten oppilas saa matkakortin koulusta ensimmäisenä koulupäivänä. Matkakortti on henkilökohtainen ja sen tulee olla aina mukana koulumatkoilla. Matkakortti näytetään lukulaitteelle linja-autossa ja Kivenkyydissä. Kuljettaja auttaa tarvittaessa matkakortin käytössä.

Huoltajan tulee selvittää lapselleen sopivat linja-autovuorot ja aikataulut koulumatkoja varten. Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät https://korsisaari.fi/joukkoliikenne/aikataulut/.

Aikataulukyselyt Korsisaarelta: Vaihde ma-pe 7-17 puh. 09 878 9900

Erikseen tilattava koulukuljetus

Erikseen tilattava kuljetus tarkoittaa kouluautoja, jotka eivät kuulu joukkoliikenteeseen. Erikseen tilattavilla kuljetuksilla kulkevat vain ne kuljetusoppilaat, jotka eivät voi käyttää joukkoliikennettä. Näihin matkoihin oppilaat eivät tarvitse matkakorttia. Kuljettajalla on lista kuljetettavista oppilaista ja näissä kuljetuksissa voivat kulkea vain ne oppilaat, jotka ovat kuljettajan listalla.

Erikseen tilattavia koulukuljetusliikennöitsijöitä on Nurmijärvellä neljä: Korsisaari (KORSI), Kuninkaantien Liikenne (KTL), MAVO (MAVO) ja Ventoniemi (VN).

Jos oppilas kulkee erikseen tilattavalla kuljetuksella, lukee Kouluun.fi-palvelussa oppilaan matkan kohdalla kouluauton tunnus ja matkustajapaikkamäärä, esimerkiksi KTL4 (22), sekä noutopaikka ja -aika. Noutopaikka on ilmaistu esimerkiksi seuraavasti:

-8302, joka tarkoittaa vuoroliikennepysäkkiä. Vuoroliikennepysäkit löytyvät Nurmijärven karttapalvelusta. Ohje karttapalvelun käyttöön https://bit.ly/2YxSBya.

-Jokipalstatien ja Kiilakiventien th, joka tarkoittaa em. teitten tienhaaraa

Noutopaikalla tulee olla viimeistään viisi minuuttia ennen annettua noutoaikaa. Jos kouluauto ei tule noutopaikalle 10 minuutin sisällä noutoajasta, tulee ottaa yhteyttä kuljetussuunnitteluun puh. 040 317 2444. Noutopaikalta ei tule poistua ennen yhteydenotossa saatuja ohjeita.

Jos lapsi on poissa erikseen tilattavasta koulukyydistä, huoltajan tulee perua kuljetus Kouluun.fi-palvelun kautta.

Ensimmäisen kouluaamun kuljetus

Uusi lukukausi alkaa kaikissa Nurmijärven kouluissa torstaina 8.8.2019 klo 9.00. Joukkoliikenteellä (linja-auto ja Kivenkyyti) kouluun tulevat oppilaat pääsevät kyytiin ilman matkakortteja. Matkakortit jaetaan koulussa ensimmäisen koulupäivän aikana.

Erikseen tilattavalla kuljetuksella kulkevien oppilaiden tulee olla Kouluun.fi- palvelussa ilmoitetussa noutopaikassa ajoissa odottamassa kuljetusta.

Koulujen kuljetusvastaavat ja yhteystiedot koulukuljetusasioissa

Jokaisella koululla on koulukuljetusvastaava, joka hoitaa koulun päässä kuljetukseen liittyviä asioita. Kuljetusvastaava on huoltajien ensisijainen yhteyshenkilö koulukuljetusasioissa. Koulukuljetusvastaavien yhteystiedot löytyvät linkistä: https://bit.ly/2yrRHVq .

Kuljetusjärjestelyiden yhteystiedot: koulukuljetukset@nurmijarvi.fi, p. 040 317 2444

Muuta huomioitavaa

Jotta kouluun kulkeminen onnistuu heti alusta alkaen mahdollisimman sujuvasti, on hyvä opetella lapsen kanssa jo ennen ensimmäistä koulupäivää reitti vuoroliikenteen pysäkille tai noutopaikkaan, josta lapsi nousee koulukyytiin.

Ystävällisin terveisin,

Nurmijärven koulukuljetustiimi

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti