Graafinen versio
På svenska  In EnglishMistä on Nurmijärvi-ilmiö tehty? Nurmijärvi-gaalassa palkittiin kymmenen henkilöä positiivisuudesta

20.3.2019 21.00

Mitä yhteistä on räppäri Pikku G:llä, toimittaja Aki Linnanahteella, EM-mestarihiihtäjä Ida Haapalalla, ohjaaja Taavi Vartialla ja naparetkeilijä Poppis Suomelalla? Heidät ja viisi muuta palkittiin tänään 20.3.2019 positiivisuudesta Nurmijärvi-gaalassa Klaukkalan Monikossa.

Nurmijärvi-gaala järjestettiin keskiviikkona 20.3.2019. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa kunta palkitsee Nurmijärveä positiivisesti esiin tuoneita henkilöitä.
"Aktiiviset ihmiset tekevät kunnastamme ilmiön. Haluamme kunnassa palkita sellaisia henkilöitä, jotka ovat levittäneet Nurmijärven positiivista pöhinää myös kuntarajojen ulkopuolelle. Tänään palkittujen joukko osoittaa, kuinka monipuolisia lahjakkuuksia Nurmijärvi yhdistää", Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Tänä vuonna palkinnon sai yhteensä kymmenen eri alojen tekijää. Nurmijärveläiset saivat ehdottaa omia suosikkejaan palkinnonsaajaksi. Positiivisuuspalkinnot myönnettiin räppäri Pikku G:lle eli Henri Vähäkainulle, keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä Perttu Pölöselle, juontaja ja toimittaja Aki Linnanahteelle, Nurmijärvi Plogging -ryhmän perustajalle Kaisu Paulannolle, ohjaaja Taavi Vartialle, EM-hiihtäjä Ida Haapalalle, karateka Jenna Kylmäselle, juoksija Oskari Lehtoselle, naparetkeilijä Poppis Suomelalle ja elokuvasäveltäjä Panu Aaltiolle.

"On suuri ilo ja ennen kaikkea suuri kunnia tulla huomioiduksi Nurmijärvi-gaalassa. Erityisen paljon sydäntäni lämmittää, että kuntalaiset ovat saaneet ehdottaa palkinnon saajia", kuvailee muun muassa Keisari Aarnio- ja Syke-tv-sarjoja ohjannut Taavi Vartia. "Tulevana kesänä ohjaan Warner Brosille Nurmijärvelle sijoittuvan tv-sarjan, jonka kehittämisessä olen ollut koko ajan mukana."

Nurmijärveläisyys on mielentila

Viime vuodesta poiketen tänä vuonna palkintoja myönnettiin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät enää asu Nurmijärvellä.

"Mielestämme nurmijärveläisyys on mielentila, eikä välttämättä sidoksissa asuinpaikkaan. Muutimme sääntöjä, jotta voimme huomioida esimerkiksi sellaisia henkilöitä, jotka ammatti on vienyt asumaan ulkomaille", Outi Mäkelä kertoo.

Klaukkalan Monikossa järjestetty Nurmijärvi-gaala alkoi kunnanvaltuuston puheenjohtajan Kallepekka Toivosen tervetulosanoilla, jonka jälkeen Ari Hursti luotsasi gaalan hauskalla ja varmalla otteella. Palkintojen jaosta vastasivat kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Virpi Räty. Nurmijärvi-gaalaan oli kutsuttu palkittujen ja heidän lähipiirinsä lisäksi edellisvuoden palkitut ja kunniavieraita. Nurmijärvi-gaala myös livestreemattiin ja tallenne on katsottavissa Nurmijärven kunnan kotisivuilla.

Vuoden 2019 Nurmijärvi-gaalassa palkitut:

Pikku G (Henri Vähäkainu)
Nurmijärveläissyntyinen muusikon Solmussa-kappaletta on streemattu Spotifyssa jo yli 12 miljoonaa kertaa ja muusikon kiertueet myytiin loppuun keväällä 2018 ja syksyllä 2018. Pikku G järjesti Nurmijärvellä paljon huomiota saaneen Hyvän mielen joulutapahtuman, joka toi iloa arjen keskelle ensisijaisesti niille, jotka sitä tarvitsevat. Tapahtumassa jaettiin mm. 100 ruokakassia.

Poppis Suomela
Naparetkeilijä Poppis Suomela ylitti Merenkurkun maaliskuussa 2018 hiihtäen, luistelemalla, uimalla, konttaamalla ja osittain ryömimällä. Suomela on aiemmin tehnyt mm. naparetken.

Jenna Kylmänen
Jenna Kylmänen voitti karaten Suomi Cup -osakilpailuiden kokonaisvoiton aikuisten sarjassa, Baltic Grand Prix -osakilpailuiden voiton aikuisten sarjassa ja u21-ikäluokassa. Lisäksi Kylmäselle kertyi Fska MM-kisojen naisten kata-voitto, Fska MM-kisojen sekajoukkueen kata-voitto ja Fska MM-kisojen naisten joukkueen kumite-pronssia.

Perttu Pölönen
Perttu Pölönen on maailmanlaajuisesti noteerattu Sävelkellon keksijä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS). Vuonna 2018 Pölönen valittiin Nordic Business Forumin 25 under 25 in Northern Europe -listalle.

Kaisu Paulanto
Kaisu Paulanto on innostanut nurmijärveläisiä roskaploggauksen pariin. Hän on ollut perustamassa Nurmijärvi Plogging -Facebook-ryhmää. Hänen sosiaalisen median Roskajuoksijan päiväkirjansa herättelee ihmisiä huomioimaan paremmin ympäristöään.

Aki Linnanahde
Juontaja, toimittaja ja tuottaja Aki Linnanahde on tuonut Nurmijärveä positiivisessa hengessä esille valtakunnallisessa mediassa lukuisia kertoja.

Taavi Vartia
Nurmijärveläinen elokuva- ja tv-ohjaaja, joka on ohjannut muun muassa Syke- ja Keisari Aarnio -tv-sarjoja.  Elokuvien ja tv-sarjojen lisäksi Vartia on nurmijärveläisen Kino Juhan uusi omistaja ja hän ohjannut koko perheen laadukkaita kesäteatterielämyksiä Taaborin kesäteatteriin vuodesta 2009 alkaen.

Ida Haapala
Kahden lajin taituri Ida Haapala voitti 18-sarjassa suunnistuksen EM-kultaa pitkällä matkalla, 18-sarjan viestissä EM-pronssia ja SM-kultaa 18-sarjan pitkällä matkalla. Hiihdon osalta Haapala voitti 17-sarjassa SM-kultaa 10 kilometrin vapaalla ja SM-pronssia 18-sarjan viestistä. Tammikuussa 2019 Haapala voitti Pohjoismaiden mestaruuden 5 kilometrin vapaalla.

Oskari Lehtonen
Oskari Lehtonen voitti SM-kultaa 200 metrillä ja tehden henkilökohtaiset ennätyksensä 100 metrillä (10.65) ja 200 metrillä (20.88). Lisäksi Lehtoselle kertyi maukas Ruotsi-ottelun voitto 200 metriltä. Lehtonen edusti maataan EM-kisoissa 200 metrillä ja viestijoukkuseessa, joka teki uuden SE-ajan 4x100 metriltä.

Panu Aaltio
Panu Aaltio on säveltänyt musiikit useisiin elokuviin, mm. Järven tarina. Aaltio on tänä vuonna ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta musiikista elokuvasta Supermarsu.

Katso  tilaisuuden tallenne >>

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti