Graafinen versio
På svenska  In EnglishKinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen - paistinrasvalla 18 kertaa maailman ympäri

8.3.2019 16.00

Kinkkutemppu osoitti taas, että suomalaiset ympäri maata ovat innokkaita kierrättäjiä. Kinkkutemppu on todella vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten jouluperinteenä. Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innostikin ennätysmäärän suomalaisia kiertotaloustekoon ja osallistujien määrä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi. Myös Nurmijärvellä kierrätykseen on osallistuttu aktiivisesti. Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa miltei 18 kertaa maapallon ympäri.

Kinkkutempussa kerätään joulun paistinrasvat kodeista hyvään tarkoitukseen. Samalla nähdään kuinka helppoa ja hauskaa kiertotalous on. Kinkkutemppu-keräykseen osallistuneiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta, ja mainioon tulokseen siivitti kasvanut kierrätyspisteiden verkosto. Nurmijärvellä keräyspaikkana on toiminut Klaukkalan K-Citymarket.

Neste valmistaa joulukinkuista saadusta paistinrasvasta uusiutuvaa dieseliä, joka vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Lisäksi Kinkkutemppu-kampanja auttaa ympäristön lisäksi myös ihmisiä: kampanja lahjoittaa 20 000 euroa hyväntekeväisyyteen, vähävaraisia perheitä tukevalle Hopelle.

Kinkkutemppu on hyvä esimerkki suomalaisesta osaamisesta sekä saumattomasta yhteistyöstä, jota tarvitaan laajamittaisen kiertotaloushankkeen onnistumiseen. Kampanjaa tuskin olisi mahdollista toteuttaa vastaavassa mittakaavassa missään muualla maailmassa.

Toivottavasti ensi jouluna into kiertotalouden tukemiseen jatkuu, ja mahdollisimman moni osallistuu yhteiseen hankkeeseen ja saadaan yhdessä vielä parempi tulos. Kampanja muistuttaa, että myös seuraavaa keräystä odotellessa kaikki keittiön rasvajäte kuuluu bio- tai sekajätteisiin, ei viemäriin. Nurmijärven Vesi kiittää jokaista osallistujaa!

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti