Graafinen versio
På svenska  In EnglishYrittäjyysleiriltä huikeita yritysideoita yhdeksäsluokkalaisten ideoimina

25.1.2019 16.55

Yrittäjyyskasvatustapahtuma keräsi 24.1. Perttulan Keudaan opiskelijoita eri oppilaitoksista suunnittelemaan yritysideoita. Oppilailla oli 12 tuntia aikaa kehittää yritysidea ja myydä se tuomaristolle. Ilta huipentui asiantuntijaraadin valitsemaan parhaan yritysidean palkitsemiseen. Parhaan yritysidean palkinnon voitti Vompatit-joukkue, jonka ideana oli kehittää viihdekeskus tyhjillään olevaan S-marketin tilaan Klaukkalassa.

Tuomaristo perusteli voittanutta ideaa mm. sillä, että aihe oli ajankohtainen, siinä keksittiin uutta käyttöä vanhalle kohteelle, ehdotus oli selkeä ja sisältö oli houkutteleva. Ideassa huomioitiin myös eri kohderyhmät.

"Olipa ihana nähdä ysiluokkalaiset ja yrittäjät yhdessä innostuneina kehittämässä yritysideoita, joista muokkautui päivän aikana erinomaisia ja jopa toteutuskelpoisia", iloitsee tuomaristoon kuulunut Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Oppilaat saivat valmennusta jatko-opintojen, työelämän ja yrittäjyyden haasteisiin

Tapahtuma tutustutti nuoria ammatteihin, työelämään, yrittäjyyteen ja koulutusmahdollisuuksiin. Nuorilla oli myös mahdollisuus luoda kontakteja työnantajiin. Tapahtumassa oppilaat työstivät opiskelijatutoreiden johdolla kilpailuhaastetta ja tutustuivat erilaisiin koulutusaloihin sekä yrittäjyyden arkeen.

Tapahtuma suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä työelämän kanssa, ylittäen eri kouluasteet. Tapahtumassa oli mukana kaikki Nurmijärven kolme yrittäjäyhdistystä, kunnan opetustoimi, eri oppilaitokset kuten yläkoulu, lukio ja ammatillinen toinen aste. Suunnittelussa ja toteutuksessa mukana oli myös valtakunnallinen yrittäjyyskasvatusverkosto. Toisen asteen opiskelijat toimivat ohjaajina ysiluokkalaisille.

Tapahtuman suunnittelu lähti liikkeelle siitä, kun eri toimijat halusivat rakentaa ysiluokkalaisille tapahtuman, jossa yhdistyvät opiskelu, työelämä ja yrittäjyys. Tapahtumalla haluttiin myös vastata opetussuunnitelmien tavoitteisiin.

Yrittäjyyskasvatusleiri on Nurmijärven kunnan, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan, paikallisten yrittäjyysyhdistysten ja yrittäjien sekä YES ry:n kehittämä leirikonsepti, jota pilotoitiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta
Tietosuoja

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti