Graafinen versio
På svenska  In EnglishKlaukkala

Klaukkala

Klaukkala on Nurmijärven eteläisin alue. Se on yli 17 000 asukkaallaan taajamista suurin ja nopeimmin kasvava. Klaukkalan palvelut keskittyvät nauhamaiseen keskustaan, jonka ympärillä on laajoja lapsiperheiden suosimia pientaloalueita.

Alueen julkisia palveluja täydentävät muun muassa jää-, tennis- ja jalkapallohallit sekä yksityinen Arkadian lukio ja iltakoulu. Moderni kirkko valmistui vuonna 2004. Nurmijärven monitoimitalo Monikko avattiin elokuussa 2017. Keskustan kaupalliset palvelut ovat kunnan taajamista laajimmat.

Klaukkalan pohjoispuolella sijaitseva Valkjärvi tarjoaa virkistymismahdollisuuksia. Lähistön kauniit maalaiskylät houkuttelevat tutustumaan ympäristöön laajemminkin. Keskustan tuntumassa sijaitsee myös Pyhän Nektarioksen kirkko.

Alueen omakoti- ja rivitalorakentamisen ohella keskustan kerrostalorakentaminen on ollut vilkasta. 

Liikennejärjestelyillä vaikutuksia rakentamiseen

Klaukkalan Viirinlaaksoon suunnitellaan ns. asemanseutua, jossa luodaan edellytyksiä uusille tieväylille, Klaukkalan radalle, rautatieasemalle ja uudelle linja-autoasemalle sekä kaupan palveluille. Alue suunnitellaan siten, että se toimii tulevaisuuden raideliikenneratkaisuista ja niiden aikatauluista riippumatta. Linja-autoaseman on tarkoitus valmistua vuoden 2018 syksyllä.

Klaukkalan liikenteeseen vaikuttava hanke on myös Klaukkalan ohikulkutie. Sen tarkoituksena on parantaa tulevaisuudessa liikenneturvallisuutta sekä vähentää autoliikennettä ja ruuhkaa moottoritielle.

Uudenmaan ELY-keskuksen ohikulkutiesivut

  

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti