Graafinen versio
På svenska  In English Kimmo Behm

 Kimmo Behm
 

Kunnanjohtajan tervehdys

Nurmijärvi on ilmiö

Kuntamme tunnetaan jo käsitteeksi muodostuneesta Nurmijärvi-ilmiöstä. Ilmiö syntyi 2000-luvun alussa, kun kaupungeista muutettiin suurin joukoin ympäröiviin kehyskuntiin. Olimme tässä moottorina ja ilmiö nimettiin meidän mukaamme. Voimme siis hyvällä syyllä todeta: Nurmijärvi on ilmiö.

Ilmiön ytimestä löytyy sellaisia asioita, kuten lapsiperheet, asumisväljyys, omakotitalot, luonto, turvallisuus, yhteisöllisyys, monipuoliset palvelut ja sijainti Helsingin seudulla. Nämä ovat edelleen Nurmijärven vetovoimatekijöitä.

Nurmijärven ikärakenne on nuori ja lapsiperheitä paljon. Asumiselle ja elämiselle on monipuolisia vaihtoehtoja. Kunnan kolmessa erilaisessa päätaajamassa Klaukkalassa, Nurmijärven kirkonkylässä ja Rajamäellä löytyy omakotiasumisen lisäksi pikkukaupunkimaisia asumismahdollisuuksia kerros- ja rivitaloissa. Myös maalaismaiseman keskellä sijaitseviin kyliin on tulijoita.

Helsingin seudulla sijaitseva kuntamme on kasvanut voimakkaasti ja olemme 42 000 asukkaalla maamme kaikista kunnista väkiluvultaan 25. suurin. Kaikki muut edellämme ovat kaupunkeja. Nurmijärvi sijaitsee 3-tien varrella ja parhaimmillaan noin puolen tunnin ajomatkan päässä suurten naapurikaupunkiemme keskustoista.

Nurmijärvellä on monipuolinen elinkeinorakenne ja vahva teollinen perinne. Olimme keväällä kuudennella sijalla suurimpien, yli 40 000 asukkaan kaupunkien joukossa yritystoimipaikkojen määrässä tuhatta asukasta kohden. Keskeisten kulkuyhteyksien varrelle laajenevat yritysalueet ovat erinomainen vaihtoehto sijoittumista suunnitteleville yrityksille. Kunnan elinkeinopalvelut toivottavat uudet yritykset tutustumaan monipuoliseen yritystonttitarjontaan.

Perinteisemmin Nurmijärvi on tunnettu kansalliskirjailija Aleksis Kiven syntymäkuntana. Kiven perintö elää edelleen voimakkaana kulttuurielämässä. Taaborinvuoren kesä konsertteineen, Kivi-juhlineen ja muine kesäteattereineen on helposti saavutettavissa moottoritieltä. Rajamäellä avautui keväällä matkailijoiden käyntikohteena ainutlaatuinen Rajamäen tehdasmuseo, jossa pääsee tutustumaan suomalaisen perinteisen Altian elintarvike- ja alkoholijuomateollisuuden historiaan. Monipuoliset mahdollisuudet liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin luovat erinomaiset puitteet viihtymiselle.

Kunnan palveluksessa on noin 2 500 ammattilaista. Tarjoamme osaamista arvostavan ja kehittämiskykyisen työyhteisön. Työnantajana kunta on tutkimusten mukaan turvallinen, pidetty ja haluttu.

Nurmijärvi on nykyaikaisen nuorekas, hyvin koulutetun väestön ja monien mahdollisuuksien kunta. Meillä on elinvoimaa ja elämisen tilaa.

Tervetuloa tutustumaan Nurmijärvi-ilmiöön!

Kimmo Behm
kunnanjohtaja

 

Yhteystiedot:

Kimmo Behm
Kimmo Behm
kunnanjohtaja
Puh. (09) 2500 2000, 040 317 2000

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti