Graafinen versio
På svenska  In EnglishUudenmaan Yrittäjät palkitsi yrittäjyyskasvatusyhteistyön kuntatoimijoita Nurmijärvellä

7.9.2017 15.00

Yrittäjyyskasvatusyhteistyö nurmijärveläisten yrittäjien, oppilaitosten ja kunnan välillä tuottaa hedelmää. Uudenmaan Yrittäjät palkitsi merkittävästä yrittäjyyskasvatuksen eteen tehdystä toiminnasta Nurmijärven kunnan opetustoimen koordinaattorin Kristiina Pirneksen ja elinkeinokoordinaattorin Pekka Vuorenrannan.

Perusteina olivat mm. pitkäjaksoinen verkostomainen yrittäjyyskasvatusyhteistyö yrittäjien kanssa sekä peruskoulun opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamiskokonaisuuden (työelämätaidot ja yrittäjyys) toteuttaminen yhdessä yrittäjien kanssa. Uudenmaan Yrittäjät palkitsee vuosittain 5.9. Yrittäjän päivänä 1 - 3 henkilöä tai tahoa.

Valtakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto YES-keskus määrittelee yrittäjyyskasvatuksen näin: "Yrittäjyyskasvatus on elämässä tarvittavien taitojen ja valmiuksien oppimista. Yrittäjyyskasvatus ei ole vain yrittäjäksi kasvamista, vaan tavoitteena on kokonaisvaltainen asenteen ja taitojen kehittäminen". Usein yrittäjyyskasvatus käsitteenä ymmärretään hieman yksipuolisesti ja sen oletetaan tähtäävän vain yrityksen perustamiseen. Nuoren näkökulmasta se tarkoittaa yksinkertaistettuna mm.: tulevaisuudessa tarvittavien taitojen oppimista, niihin valmistautumista ja niihin saatavaa tukea.

Nurmijärvellä yrittäjyyskasvatuksen eteen on tehty pitkäjänteistä yhteistyötä, jonka seurauksena Nurmijärvellä toimivat yrittäjäyhdistykset päättivät yhdessä ehdottaa tunnustusta kuntatoimijoille. Työ yrittäjyyskasvatuksen eteen jatkuu ja kunta on - saadun tunnustuksen innoittamana - lupautunut panostamaan jatkossakin nuorten työelämätaitojen kehittämiseen.

Aiheesta lisää Uudenmaan Yrittäjien sivuilla

www.yrittajat.fi/uudenmaan-yrittajat

Kuvassa vasemmalta Klaukkalan Yrittäjien Jari Salminen ja Heidi Kantola, Nurmijärven kunnasta Pekka Vuorenranta ja Kristiina Pirnes, Nurmijärven Yrittäjien Pirjo Kivistö ja Jari Flinck (kuva Uudenmaan Yrittäjät).


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti