Graafinen versio
På svenska  In EnglishKansalaisfoorumi kuntarakenneuudistuksesta ma 8.4.

Kuntalaisilla oli mahdollisuus kysyä, kuulla ja keskustella kuntarakenneuudistuksesta valtuustosalissa pidetyssä tilaisuudessa. Nurmijärven kunta järjesti avoimen kansalaisfoorumin, jossa esiteltiin uudistukseen liittyvien asioiden käsittelyvaihe ja niiden pääasiallinen sisältö. Tilaisuus pidettiin maanantaina 8.4. klo 18 - 21 ja sitä pystyi seuraamaan myös kunnan kotisivujen kautta.

Foorumissa kuultiin asiantuntijoina kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaaraa, joka kertoi kehyskunnista toimivan metropolin osana, selvitysmies Rolf Paqvalinia, joka valotti metropolihallinnon vaihtoehtoja sekä HUS-kuntayhtymän toimitusjohtajaa Aki Lindéniä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen asiantuntijana. Paikalla oli myös johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä.

Kansalaisfoorumissa oli mahdollisuus keskustella aiheesta ja kysymyksiä voi esittää sekä paikan päällä että kotisivujen kautta.

Katso tilaisuus nauhoiteena  

Useita selvityksiä meneillään

Kuntarakenneuudistus on vireillä ja sen myötä kunnilla on velvollisuus selvittää kuntien yhdistymistä myöhemmin nimettävillä selvitysalueilla. Selvitysalueista on käynnistetty keskustelu mm. Kuuma-kuntajohtajien tekemällä ehdotuksella kahdeksan kunnan selvitysalueeksi.

Kuntaan on tullut lausunnolle Helsingin seudun 14 kunnan metropolihallintoa koskevat ehdotukset. Lausunto asiasta tulee jättää 22.5. mennessä. Meneillään on myös sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämistä koskeva kokonaisuudistus.

Esillä olevat asiat vaikuttavat laajasti kuntalaisten elämään. Kunnan on kuntalain mukaan tiedotettava asukkailleen vireillä olevista asioista ja niitä koskevista suunnitelmista. Kansalaisfoorumi on yksi näistä kanavista.

Linkkejä aiheeseen

Kuuma-kuntajohtajien tekemä ehdotus kahdeksan kunnan selvitysalueeksi

Metropolihallintoa koskevat ehdotukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämistä koskeva kokonaisuudistus

 

 


Nurmijärven kunta
PL 37
01901 Nurmijärvi
Puh. (09) 250 021
Faksi (09) 2500 2010
Email: kunta@nurmijarvi.fi

Yhteystiedot 
Kartta

Hakemisto A-Ö
Sivukartta
Tietoa sivustosta

Anna palautetta

Extranet

Etusivulle

Tiedotuslehti